Vlogs

 

VLOGS Meervoudige Intelligenties

8 presentaties op het MI Conferentie dienblad

24 september 2021 organiseerde de Stichting aMI de Conferentie Meervoudige Intelligenties uit/en de praktijk. In de deze vlog geven alle gastsprekers kort acte de presence over de kern van hun presentatie over Meervoudige Intelligenties.

Meervoudige Intelligentie en Meervoudig leiderschap

Leiderschap hebben en tonen vraagt o.a. om inlevingsvermogen, luistervaardigheid, het begrijpen van jezelf, de handigheid om iets tot stand te brengen. Binnen Meervoudige intelligentie omschreven als subvaardigheden die, met de juiste begeleiding, je helpen jou in jouw persoonlijke ontwikkeling tot bloei te laten komen. Prof. Dr. Gabriël Antonio brengt in deze vlog Meervoudige Intelligenties en Meervoudig leiderschap met elkaar in verbinding.

Naturalistische Intelligentie. Inzet van contacthonden voor mensen met dementie.

Ruud LaNaturalistische intelligentie is een van de 8 intelligenties die Howard Gardner beschreef en die behoort tot de ondergewaardeerde intelligenties. Ondergewaardeerd omdat men de toepassing in werk, school en dagelijks leven vaak niet direct herkent. Tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021, gaat Cynthia op den Brouw in op de toepassing van Naturalistische intelligentie en de betekenis daarvan voor Stichting BLIJF.

Meervoudige intelligenties en neurowetenschappelijk bewijs.

Tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021, 24 september 2021, zal Branton Shearer Ph.D. ingaan op de vier ondergewaardeerde intelligenties: de Muzikale, Visuele, Kinesthetische en Naturalistische intelligenties.

In deze vlog beantwoordt hij de vraag: Hoe gebruik je neurowetenschappelijk bewijs in combinatie met meervoudige intelligentie om mensen te helpen beter te leren en presteren op school en in het dagelijks leven? Hij beantwoordt de vraag binnen de context: “Belichaam cognitie, Emotioneel roer en Laat het iets betekenen”.

Kennis, Houding en Vaardigheden. MI>MIDAS KM-net.

Ruud Lamers geeft uitleg over MI en MIDAS KM-net tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021.

Iedere organisatie heeft bijzondere talenten in huis. Maar hoe herken je die talenten van jouw collega’s c.q. medewerkers/sters? Ruud Lamers gaat in op de toegevoegde waarde van Meervoudige Intelligenties en MIDAS bij de registratie van het interne vermogen (kennis, houding en vaardigheden) van een organisatie.

Kinesthetische Intelligentie: hoe intelligent beweegt men.

Tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021, 24 september 2021, zal drs. Pishtiwan Kalmet ingaan op de aandachtsgebieden van Kinesthetische Intelligentie vanuit zijn vak als medisch specialist orthopedie in opleiding. In deze vlog geeft Pishtiwan een voorbeeld hoe toepassing van kinesthetische intelligentie resultaten biedt in een genezingsproces. Tijdens de workshops zal hij ingaan hoe men de kinesthetische intelligentie verder kan toepassen in hun werk en privé.

Muzikale Intelligentie

Muzikale Intelligentie. 24 sept. 2021 geeft Harrie Spronken een workstop tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021.

Muzikale Intelligentie. 24 sept. 2021 geeft Harrie Spronken een workstop tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit en in de praktijk”. Muzikale intelligentie komt tot uiting in Waardering (actief plezier hebben in het luisteren naar muziek), vaardigheid in het bespelen van een Muziekinstrument, liedjes, gedichten en melodieën bedenken (de Compositie) en natuurlijk de Stem: het instrument dat raakt en beïnvloedt.

Visuele intelligentie: scheppen van nieuwe kansen

Eugène Zaaijer heeft nooit een tekort aan ideeën. Ieder moment popt er wel een iop. Visuele Intelligentie helpt hem in zijn vak om sterke plannen te ontwikkelen voor lastige vraagstukken. Tijdens de Conferentie “Meervoudige Intelligenties uit/in de praktijk” dd. 24 september 2021, laat Eugène Zaaijer op interactieve wijze zien hoe je met verbeeldingskracht nieuwe kansen kunt scheppen.

 

Naturalistische intelligentie en contacthonden voor mensen met dementie.

Naturalistische intelligentie is een van de 8 intelligenties die Howard Gardner beschreef en die behoort tot de ondergewaardeerde intelligenties. Tijdens de Conferentie van 24 September, gaat Cynthia op den Brouw in op de toepassing van Naturalistische intelligentie en de betekenis daarvan voor Stichting BLIJF.

Hoe gebruik je neurowetenschappelijk bewijs in combinatie met meervoudige intelligenties?

In deze vlog geeft Branton Shearer Ph.D. antwoord op deze vraag  vanuit de context: “Embody cognition, Emotional rudder en Let it mean something”.

MIDAS > KMnet

Iedere organisatie heeft bijzondere talenten in huis. Maar hoe herken je die talenten van jouw collega’s c.q. medewerkers/sters? Ruud Lamers  (eigenaar Ontwikkeling en kennismanagement OKM) gaat in op de toegevoegde waarde van Meervoudige Intelligenties en MIDAS bij de registratie van het interne vermogen (kennis, houding en vaardigheden) van een organisatie.

 

Kinesthetische Intelligentie “Hoe intelligent beweegt men?’

Pishtiwan Kalmet is arts en in opleiding tot medisch specialist orthopedie. In deze vlog geeft hij een voorbeeld hoe toepassing van kinesthetische intelligentie resultaten biedt in een genezingsproces. Hij zal in zijn workshops ingaan op de verdere toepassing van kinesthetische intelligentie in jouw werk en privé.

Muzikale intelligentie De stem. Hèt instrument dat raakt en beïnvloedt.

Harrie Spronken, zangagoog en pianodocent, geeft in een korte impressie weer hoe deelnemers in zijn workshops ervaren wat zij met hun stem kunnen doen en hoe zij deze vaardigheid kunnen toepassen in hun werk en privé.

Het nut van MI en MIDAS in drie stappen

Een brandende vraag van een afdelingsmanager. “In onze organisatie heb ik geprobeerd om HRM te overtuigen van het nut van MI en toen kreeg ik als argument: “ja leuk, maar we zijn op zoek naar een serieuze test”. Hoe overtuig ik mijn HRM dat MI en MIDAS nuttig is voor de organisatie?
Branton Shearer legt in drie stappen uit hoe je hierop kunt reageren.

MI maakt onderwijs passend

Joyce van Deursen en Mat Custers, twee MI-coaches met jarenlange ervaring in het onderwijs delen hun kennis en ervaring over de toepassing van MI voor onderwijs. Zij geven leerlingen die vastlopen in het onderwijs een nieuw perspectief.

Visuele Intelligentie Leer met verbeeldingskracht nieuwe kansen te scheppen.

Eugène Zaaijer laat op interactieve wijze zien hoe met verbeeldingskracht nieuwe kansen te scheppen. Ruimtelijk inzicht, Artistiek ontwerp of Werken met objecten, worden begrippen die als vaardigheden gebruikt kunnen worden voor nuttige toepassingen in ons dagelijkse leven, privé en werk.

De vier ondergewaardeerde intelligenties

In deze Vlog vertelt Branton Shearer over het belang van de verwaarloosde en ondergewaardeerde “andere intelligenties” (de Visuele, Muzikale, Kinesthetisch en Naturalistische intelligenties).

 

Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen? Laat een bericht achter en ik reageer zo snel mogelijk.