MI-Introductie / Incompany bijeenkomsten

Introductie bijeenkomst. Je wil (meer) weten over Meervoudige Intelligenties (MI). Wat is MI, wat kun je ermee, hoe kun je het toepassen voor jezelf en anderen. Welke toegevoegde waarde heeft MI voor jouw organisatie (school, stichting, bedrijf etc.). Tijdens deze MI-introductie komen alle 8 intelligenties op een praktische leer-het-zelf wijze aan bod.

Incompany bijeenkomst. Je wil de toepassing van Meervoudige Intelligenties gebruiken voor je team. Een introductie-bijeenkomst geeft inzichten, maar wil je de MI als toepassing voor je werk inzetten, dan is maatwerk aan de orde. Hoe gebruik je MI om profijt te hebben van de (verborgen) talenten van je teamgenoten? Hoe kun je voorkeursaktiviteiten inzetten om elkaar beter van dienst te kunnen zijn. Hoe zorg je voor allignment? Hoe vertaal je MI naar de toepassing op de werkvloer? Samen stellen we een maatwerk training op die toepasselijke antwoorden geeft op deze (en andere) vragen. Learning by doing! Meer weten? Klik dan op de contactbutton >

MI Introductie

Een MI introductie bijeenkomst is een tweedaagse kennismaking met alle acht intelligenties. Het zelf doen staat centraal. Tijdens deze MI-introductie wordt antwoord gegeven op vragen:

 • wat is het, hoe pas je het toe (voor jezelf, anderen een groep)?
 • wat is de MIDAS-vragenlijst? Wat kun je ermee?
 • wat zijn belangrijke sleutelbegrippen bij implementatie in een organisatie?

Voor wie?

Voor iedereen die zelf wil ervaren of MI van toegevoegde waarde kan zijn voor hem/haar of de organisatie waarin men de MI wil toepassen. Het zelf doen staat centraal. Een MI-Introductie bijeenkomst kan (zeker bij incompany) toegespitst worden op toepassing voor:

Begeleiding, opvoeding van kinderen. Denk aan leerkrachten die MI gebruiken voor toepassing en ondersteuning in lessen, jeugdbegeleiders (sport, toneel, muziek, handvaardigheid etc.), ouders bij opvoeding en begeleiding van talentontwikkeling.

Coaches / begeleiding van volwassenen. Denk hier bijvoorbeeld aan mensen die vanuit hun professie ondersteuning bieden bij persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding, etc.

HRM (ondersteuning aan medewerkers). Denk aan talentondersteuning bij in- en doorstroom van medewerkers in de organisatie of bij trainingen managementvaardigheden en toepassing bij groepsdynamica.

Gezondheidszorg. In de geestelijke gezondheidzorg wordt MI vaak ingezet als een extra inzichtgevend en ondersteunend instrument bij individuele en groepstherapieën, mobiliteitsadvies.

Wat kun jij van deze MI-introductie verwachten?

Naast een interactieve (leren door toepassing) bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod.

 1. Kennismaking met MI op basis van persoonlijk toepassing. Wat is Meervoudige intelligentie (MI)? Hoe herken jij MI (bij jezelf en anderen)?
 2. De theorie en de praktijk. Achtergrond informatie over MI en praktische toepassing in begeleidingssituaties (coaching, lesgeven, ondersteuning) en organisaties.
 3. Welk voordeel biedt het gebruik van MI mij en/of mijn organisatie (m.a.w. wat heb ik eraan en wat kan ik ermee?)
 4. Wat is de MIDAS-vragenlijst? Hoe ziet een profiel eruit en wat kun je ermee?
 5. Groepsprofielen. Leren van elkaar op basis van talenten.
 6. De Vijf sleutelbegrippen. Handvatten voor toepassing in de organisatie.
  • Cultuur doet ertoe
  • Elk brein is uniek
  • Ken jezelf
  • Zorg dat het betekenis heeft, maak het begrijpelijk/toepasbaar
  • Gebruik je belichaamde cognitie en je emotionele roer

Data: afhankelijk van de aanmeldingen.
Start 09.00uur. Sluiting 16.30uur.

Locatie: aMI-gebouw ,Wylrehofweg 11, 5912 PM Venlo
Trainers: Joyce van Deursen en Frits Schoeren
Aantal deelnemers: min 10 – max. 15 personen. De bijeenkomst gaat door bij voldoende deelnemers.

Kosten: € 750 ,–/pp
Incl. MIDAS-individueel en groepsprofiel en koffie/thee/lunch
Excl. overnachting en diner.

Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen? Laat een bericht achter en ik reageer zo snel mogelijk.