Kennisbank

Informatie Meervoudige Intelligenties, The MIDAS®, Historie,

Aritkelen en Publicatie, FAO’s en MI-toepassingvoorbeelden

Wat is Meervoudige Intelligentie (MI)?

Howard Gardner Ph.D. introduceerde zijn theorie van de Meervoudige Intelligenties in zijn boek Frames of Mind (1983). Hier worden alle 8 intelligenties met voorbeeldomschrijvingen op een rij gezet.

The MIDAS®

Branton Shearer Ph.D. ontwikkelde in 1987 na gedegen neuro-psychologisch onderzoek de MIDAS (Multiple Intelligences Developmental Assessment Scales) vragenlijst.

De MIDAS is een zelfbeschrijving van het intellectuele en creatieve leven.

 

Historie

Oorsprong, doel en ontwikkelingen van Meervoudige Intelligenties worden hier door Howard Gardner en Branton Shearer via video-opnamen toegelicht.

Artikelen en Publicaties

Vele Artikelen en Publicaties bevestigen de oorspronkelijke gedachte van Howard Garder dat intelligentie meer is dan de gemeten resultaten van een IQ-test.

Branton Shearer toonde met zijn onderzoeken aan dat MI een belangrijk instrument is om mensen te helpen beter te leren en te presteren op school en in het dagelijks leven.

FAQ's

Het begrip FAQ wordt gebruikt als benaming voor een lijst met vaak voorkomende vragen over een bepaald onderwerp, waarop een antwoord wordt gegeven.

MI toepassingen

De innovatieve MI-praktijk in het dagelijkse leven.  De video voorbeelden geven een goede kijk op de toepassing/werking van MI in de intra-persoonlijke , maar ook inter-persoonlijke praktijk.

Onze benadering

Wat kan (a)MI voor iemand betekenen?

Vragen zijn er om beantwoord te worden. Daarom doen we ons best om ook de niet-uitgesproken verwachtingen in kaart te brengen. De ervaring leert ons dat tijdens een gesprek met een van de MI-professionals veel niet-gestelde vragen  beantwoord worden. En ieder mens is op een af andere wijze slim.

Het gaat er echter niet om hoe slim je bent. De vraag moet zijn: hoe ben je slim? Wat kun jij  met jouw talenten doen om antwoorden te vinden op jouw vragen.

Nog vragen?